Снимка Булфото, архивГоляма находка на Калотина хванаха митничарите. Митнически служители задържаха

...
Снимка Булфото, архивГоляма находка на Калотина хванаха митничарите. Митнически служители задържаха
Коментари Харесай

Заловиха автомобил на Калотина пълен със златни кюлчета и валута

Снимка Булфото, списък

Голяма " находка " на " Калотина " хванаха митничарите. 

Митнически чиновници задържаха над 5,2 кг злато на кюлчета и 20 000 евро при инспекция на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина ". Районна прокуратура – Сливница води следствие по формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение, оповестяват от Агенция " Митници ".

Около 03.00 ч. на 9 февруари инспектори на трасе „ Входящи леки коли и рейсове “ спрели за инспекция влизащ в страната от Сърбия лек автомобил. Водачът на транспортното средство с румънска регистрация пътувал самичък от Австрия за Румъния. При последвала щателната митническа инспекция, под стелките и кората на пода митническите чиновници разкрили три кутии и портмоне. При отварянето на една от тях инспекторите са разкрили видели кюлчета от жълт метал. Водачът на автомобила – М.К.Т., обяснил, че това са златни кюлчета, а в портмонето има 20 000 евро.

Митническите чиновници са открили общо 134 кюлчета с разнообразни грамажи – 1 гр, 5 гр, 250 гр, 500 гр, 1000 гр. Общото им тегло възлиза на над 5,2 кг. Назначени са експертизи.

С дейностите си роденият в Турция немски жител не извършил задължението за обявление на парични средства и благородни метали, пренасяни през границата на страната, която е външна граница на Европейския съюз, като нарушил наредбите на Валутния закон. Стойността на предмета на закононарушението e в изключително огромни размери. Чужденецът е бил притеглен в качеството на обвинен. Работата по случая продължава.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР